Nieuws

Start
Geschiedenis
Cursus
Trainingslocatie
Nieuws
Fotoalbum
ORWEJA Rode boekje
Jachthondenrassen
Wedstrijdkalender
Routebeschrijving
Contact

Trainingsseizoen 20-21

In september starten de nieuwe cursussen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

 

 

Pups geboren
Onze Engelse (working) cockerspaniŽl Bacchus Puma van de wetlands kennel (zwart) is gedekt door Jay Jay Of Artemis'joy (rood). Beide honden zijn bejaagd. Jay Jay is veldwerkkampioen 2018. Ze zijn getest op ogen en heupen.
De pups worden zijn 28 november 2019 geboren. Klik hier voor foto's. Meer info: 0622948258

EHBO cursus voor jachthonden op zaterdag 20 oktober 2018

Door Dierenarts Anouska Heinemans. Van 9.30 tot 12.30 uur. Bij Discendo Jachthondentraining in Sevenum. Kosten E 17.50 pp, voor cursisten van Discendo E 15,00.

Deze lezing is (met praktische voorbeelden in aanwezigheid van een aantal honden) voor hondenbezitters, hondenliefhebbers en instructeurs. Meer informatie of aanmelden? Stuur een mail naar info@jachthondentraining.com

 

Hubertus shirts. Nieuw bij InvidiaSigns
Vragen? Info@invidiasigns.nl

 

   
 

Zaterdag 2 juni 2018 organiseren wij voor de zesde keer een Jachthondenproef voor beginners in Venlo.
Voorjagers kunnen samen met hun hond kennismaken met een jachthondenproef.
Aanmelden? Stuur een e-mail naar info@jachthondentraining.com

Op zaterdag 17 maart 2018 houdt Marjolein Roosendaal, bij Discendo in Sevenum van 9.30 tot 12.30 uur, een lezing over Hoe kleuren worden doorgegeven van de ouderdieren aan de pups. Tevens komt de invloed van kleur op de gezondheid (slechthorend/ slechtziendheid) en karakter aan bod. Deze lezing levert voor keurmeesters 15 accreditatiepunten op. Aanmelden? Stuur een e-mail naar info@jachthondentraining.com

 

Vrijdag 28 december vindt de jaarlijkse teamdag plaats. Deelname is uitsluitend mogelijk voor de huidige cursisten. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging.
Workshop ganganalyse en fysiotherapie

Op 24 september  2016 houden wij van 13.00 tot 17.00 uur een workshop ganganalyse en fysiotherapie bij honden. Marcel Nijland, dierfysiotherapeut en gedragsbegeleider, zal deze workshop verzorgen. Aan bod komen zaken als: gangwerk van de hond, problemen aan het bewegingsapparaat, de praktijk van het gangwerk en kennismaken met problemen. Naast de theorie worden in de workshop ook praktijkhonden gebruikt.
Kosten: E 27,50, incl koffie en thee.

Info en aanmelden: info@jachthondentraining.com

Meer info en aanmelden:
info@jachthondentraining.com

Webshop vernieuwd

De webshop is helemaal vernieuw en uitgebreid met veel te bedrukken materialen. Wij kunnen de naam van je hond of kennelnaam op een dummy bedrukken. De dummy's en de tekst zijn water, modder en apport bestendig. Klik hier voor meer informatie.

 

Zomertraining 2016

Wie belangstelling heeft om in de zomer te trainen met zijn hond kan deelnemen aan de zomertraining. Deze training bestaat niet uit een aantal vaste lessen maar je kunt je inschrijven voor 'losse' lessen waarbij je betaalt per les. Voor wie kennis wil maken met jachthondentraining of gewoon af en toe wil trainen met zijn hond. Voor info: info@jachthondentraining.com 

 

 
28 mei 2016 Jachthondenproef

Op 28 mei 2016 organiseren wij voor de vierde keer een Jachthondenproef voor beginners.
Voorjagers kunnen samen met hun hond kennismaken met een jachthondenproef. Inmiddels is het maximaal aantal deelnemers bereikt. Inschrijven is niet meer mogelijk.

info@jachthondentraining.com

Lezing Gedrag bij Jachthonden

Discendo Jachthondentraining verzorgt op vrijdagavond 11 december 2015 i.s.m. kynologisch gedragstherapeute Anneke Augustinus, een lezing over hondengedrag en de wrijving die kan ontstaan omdat mens en hond nu eenmaal niet dezelfde taal spreken. Werden honden vroeger alleen maar ingezet om te werken, bv tijdens de jacht, nu moet de hond vaak ook gezelschapshond zijn of volwaardig lid van het gezin. Tijdig erkennen en herkennen van problemen (agressie, angst, blaffen, onzindelijkheid, enz) kan het gedrag van de hond veranderen.

 

EHBO cursus voor jachthonden op donderdag 3 september 2015

Dierenarts Anouska Heinemans gaf op 3 september 2015 een EHBO cursus bij Discendo Jachthondentraining. Deze cursus was speciaal gericht op jachthonden.
 


Johan Kraay geeft workshop veldwerk

Johan Kraay gaf zaterdag 25 april 2015 een jachtinstructiedag op het terrein van Discendo Jachthondentraining in Sevenum. De dag was een nitiatief van de Ierse Setter Club.
Webshop voor bedrukte dummy's

De webshop "dummy bedrukt" is klaar. Wij kunnen de naam van je hond of kennelnaam op een dummy bedrukken. De dummy's en de tekst zijn water, modder en apport bestendig. Klik hier voor meer informatie.

 
Theorieavond op 6 maart 2015

Op 6 maart is er voor de nieuwe deelnemers aan de jachthondentraining een theorieavond. Tijdens deze avond komen alle aspecten van de training aan bod. Ook de gebruikte commando's en het gebruik van trainingshulpmiddelen worden uitgelegd. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

EHBO cursus voor jachthonden op zaterdag 5 oktober 2013

Zaterdagochtend 5 oktober van 9.00-12.00 uur geeft dierenarts Anouska Heinemans een EHBO cursus bij Discendo Jachthondentraining. Deze cursus is speciaal gericht op jachthonden. Tijdens de cursus komen alle aspecten aan bod die nodig zijn om jouw jachthond van eerste hulp te voorzien. Snij- en schaafwonden, kneuzingen, ongelukken tijdens de training of het werken in het veld, komen allemaal aan bod. Deelname aan deze 3-uur durende cursus/workshop, kan alleen na opgave. Maximaal 15 deelnemers. Kosten Ä 22,50, inclusief een setje verbandmiddelen, syllabus, koffie/thee.
Aanmelden: info@jachthondentraining.com

 

Certificaten dag in Zelhem voor spanielen 7 september 2013

Bullet of The Spring Cottage behaalde met voorjager Nikit een africhtingscertificaat in Zelhem. Naast steadiness op schot werd vooral beoordeeld op het werk in de zware dekking (bramen), apporteren en steadiness bij opgaand wild.

Theorieavond op 4 september

Vanaf de 2e week in september starten de nieuwe cursussen weer. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen is er op 4 september een theorieavond. Tijdens deze theorieavond komen alle aspecten van de training aan bod. De theorieavond is voor zowel de baasjes van allerkleinste pupjes tot de baasjes van de gevorderde honden. Deelnemen kan alleen na aanmelding.

Teamdag ter afsluiting van het trainingsseizoen 30 juni 2013

Ter afsluiting van het trainingsseizoen 2012-2013 organiseerden wij een teamdag voor alle cursisten van de afgelopen periode. Tijdens de teamdag streden de teams tegen elkaar om punten. Elk team voerde 4 oefeningen uit. De punten werden opgeteld en het team met de meeste punten had die dag de eer het beste team te zijn. Elk team bestond uit 4 honden: 1 gevorderde hond, 1 pupje en 2 juniorhonden. Elke hond werd bij elke oefening ingezet.

Klik hier voor de foto's van de teams.

Jachtinitiatiedag Gordon Setters 9 juni 2013

De Gordon Settervereniging Nederland hield voor de 1e keer een jachtinitiatiefdag. Tijdens deze dag werden onderdelen als apporteren, voorstaan en waterwerk geoefend. Voor de meeste Gordon Setter voorjagers was het de eerste keer om met het jachtwerk kennis te maken.

 

Terugkomdag Barbets groot succes 2 juni 2013

De terugkomdag van het nest Barbets van Vicky van der Avoort was een groot succes. In totaal waren er 10 jonge honden. De trotse voorjagers waren met hun jonge Barbet welkom vanaf 13.00 uur. Na de lunch verzorgde Discendo een workshop jachttraining. Om 17.30 uur gingen zowel de voorjagers als de hondjes moe maar voldaan naar huis.

 

Jachthondenproef voor beginners, 1 juni 2013

Op 1 juni 2013 organiseerden wij een jachthondenproef voor beginners. Het doel van deze dag was kennismaken met het deelnemen aan KNJV proeven. Het deelnemersveld bestond uit zeer ervaren voorjagers met jonge honden en voorjagers die nog nooit met een dergelijke proef hebben meegedaan. De reacties waren positief. De sfeer was gemoedelijk. De puntentelling was volgens de regels van Orweja, maar er werd rekening gehouden met het nivo van de honden en hun voorjagers. 

 

Trainingsgroep uit Duitsland schenkt logo 24 maart 2013

Tijdens de, voor Groep Cordula, eerste training van dit jaar, kreeg Discendo Jachthondentraining het logo geheel vervaardigd uit metaal, geschonken. De trainingsgroep uit Duitsland is zo tevreden over de samenwerking dat zij besloten het logo als decoratie voor de nieuw geopende Jachtkamer, kado te doen. Het prachtige kunstwerk werd in dank aanvaard en krijgt een mooi plaatsje in De Jachtkamer.
 

Theorieavond 30 januari 2013

De 1e theorieavond in onze nieuwe jachtkamer is goed bezocht. Nagenoeg alle cursisten van het komende trainingsseizoen waren aanwezig. Onder het genot van een kopje koffie kwamen middels een levendige presentatie alle aspecten van de training aan bod. De theorieavond was voor zowel de baasjes van allerkleinste pupjes tot de baasjes van de gevorderde honden.

Workshops jachthondentraining door Anke Bogaerts 2013

Op 22 en 23 juni verzorgd Anke Bogaerts bij ons weer een aantal seminairs. 22 juni:deze dag is bedoeld voor honden die tenminste een C niveau hebben.
Alle onderdelen van het apporteren zullen worden behandeld en zij gaat zoveel mogelijk in op de individuele behoeftes van de deelnemers.

23 juni: deze dag zal in het teken staan van ďdirigerenĒ.
Er wordt dan ook een hoger niveau van uw hond verwacht en we hopen dus dat ďgevorderde talentenĒ zich willen inschrijven.

 

Veldwedstrijd Grathem 17 december 2012

Tijdens de jeugdveldwedstrijd in Grathem voor spanielen behaalde Bullet met voorjager Nikit Rempkens, het certificaat "eervolle vermelding" (EV). Daarnaast behaalde hij ook de gewerenprijs. Deze prijs wordt uitgereikt door de jagers voor de best jagende hond van die dag.

Uitslag teamdag 19 mei 2012

Tijdens de teamdag is er door 5 teams gestreden om de eerste plaats. In totaal 17 combinaties waren deze dag aanwezig op het terrein van Discendo Jachthondentraining. De honden werden op hun eigen nivo beoordeeld. Met uitzondering van de vos, die deze dag niet binnen is gehaald, hebben alle honden en voorjagers uitstekend gewerkt. Kijk in het fotoalbum voor een impressie. Het team, 'ff wachten' behaalde het beste resultaat. Van de maximaal te behalen 20 punten werden er 19 gescoord. Het team bestond uit Jan Beurskens met Engelse springer Joep, Maurice Dore met heidwachtel Arka en Paul Kuijpers met Engelse springer Pasja.
 

juli en augustus 2012

Tijdens de zomermaanden kan er doorgetraind worden. Wil je de puntjes op de i zetten na afloop van een cursus/training dan kun je inschrijven per lesavond. Je volgt dus geen gehele cursus maar losse lessen wanneer het jou uitkomt. Maximaal 8 deelnemers per avond. Woensdagavond zijn er lessen op B-niveau en donderdagavond op C-niveau. Reserveren of info: klik hier voor het versturen van een e-mail.

16 en 17 juni 2012

Het thema van dit weekend is: ďmeervoudige apporteer opgavenĒ en wordt verzorgd door Anke Bogaerts Gundogtrainster.
Voor 16 Juni 8 deelnemers.
Voor 17 Juni 9 deelnemers. Anke gaat in groepjes van 3  werken.

 

9 en 10 juni 2012

Gundogtrainster Anke Bogaerts is tijdens dit weekend te gast bij ons. Het weekend zal in het teken staan van ďdirigerenĒ.
9 Juni komen de beginnende talenten aan bod. Er kunnen 8 deelnemers meedoen.
10 Juni is voor de gevorderde talenten. Daar kunnen 9 deelnemers aan meedoen.

 

2 en 3 juni 2012

Dit weekend organiseert de jachthondentrainster Elke Annas uit Duitsland een workshop. 

19 mei 2012

Discendo jachthondentraining organiseert evenals vorig jaar een teamdag. Tijdens deze dag strijden teams om de 1e plaats. Een team bestaat uit 3 a 4 voorjagers. Gevorderd, junior en pup. Elke hond krijgt een oefening aangepast aan zijn eigen nivo.

Voorjaarsveldwedstrijden en OWT 2012

De nieuwe data voor de voorjaarsveldwedstrijden en de Orwejaworkingtest van 2012 zijn bekend. Klik hier voor het overzicht.

   
22 okt. 2011 Nationale Kampioenschapsveldwedstrijd SpaniŽls

In Niftrik werd op 22 oktober 2011 een nationaal kampioenschap voor alle variŽteiten SpaniŽls gehouden. De organisatie organiseerde de wedstrijd op een prachtig terrein met zware dekking zoals dat voor SpaniŽls gebruikelijk is. Met drie geweren en twee keurmeesters werd een prachtig tableau binnengehaald. Dhr. Bots uit Liessel won het kampioenschap met een CAC uitmuntend.

Voor een impressie: klik hier voor de foto's.

 

   
27 augustus 2011 Spaniel Working Test

De Workingtest voor SpaniŽls werd gehouden in Laren (Gld.) onder auspiciŽn van de Welsh Springer SpaniŽl Club. Inge Rempkens behaalde met Var de 2e prijs in de categorie van de Engelse Cockers.

   
2 juli 2011 Plo haalt eerste A-Diploma

Simone van Hulst, cursist van het eerste uur bij Discendo Jachthondentraining, haalde met haar Cesky Fousek 'Plo' haar eerste A-Diploma. Een felicitatie meer dan waard.

   
25 juni 2011 Afsluiting puppy jachttraining

Zaterdag 25 juni vond de afsluiting plaats van de puppy jachttraining. 5 honden namen deel aan het examen tijdens een druilerige dag. Beste hond was Engelse springer Joep van Jan Beurskens die van de maximaal 50 punten er 38 wist binnen te halen.

   
28 en 29 mei 2011 Workshop Anke Bogaerts

Het weekend van 28 en 29 mei hield Gundogtrainer Anke Bogaerts bij Discendo jachthondentraining, een internationale workshop voor jonge talenten en gevorderde honden. Op zaterdag werden de honden en bazen vooral op individueel niveau getraind en zondag werd met behulp van op afstand gestuurde dummylaunchers, op steadyness en het binnenhalen van het apport getraind.

   
2 april 2011 Teamdag

Op zaterdag 2 april organiseerde Discendo een teamdag. Tijdens deze dag streden 5 teams, bestaande uit 3 combinaties, voor de beste tijden. Markeren, Verloren apport, dirigeren en een picker-up waren onderdelen waarop gescoord kon worden. Het beste team ontving een Discendo Jachthondenbox vol met attenties.

   
15 december 2010 Trainingssessie Anke Bogaerts

Gundogtrainer Anke Bogaerts hield een internationale trainingssessie. Deelnemers uit Duitsland, ItaliŽ en BelgiŽ maakten dankbaar gebruik van het terrein van Discendo Jachthondentraining dat voor jachthonden beschikt over een gevarieerd terrein. Voor Discendo een leerzame internationale middag met mooi hondenwerk.

   
24 november 2010 Trainingssessie Anke Bogaerts

Vier combinaties uit Nederland, BelgiŽ en Duitsland werden bijgeschoold door internationaal gundogtrainer Anke Bogaerts. Ook voor Discendo een middag waar veel praktijkkennis en ervaringen werden uitgewisseld.

   
19 november Kwalificatie Veldwedstrijd

Engelse Cocker Var van Inge Rempkens haalt een kwalificatie tijdens de veldwedstrijd in Beugen.

   
10 november 2010 Trainingssessie Anke Bogaerts

Gundogtrainer Anke Boaerts geeft Discendo Jachthondentraining bijscholing.

   
26 september 2010 KNJV Proef Sevenum

Tijdens de KNJV-proef in Sevenum wordt Engelse Cocker Var van Inge Rempkens beloond een mooi B-Diploma en een prijs voor beste KNJV-cursist van Limburg.

   
18 september 2010 KNJV Proef Leende

Engelse Cocker Var van Inge Rempkens (r) haalt tijdens de KNJV-proef in Leende het B-Diploma.

   
31 juli 2010

Tijdens de KNJV-proef in Roermond werden door Engelse Cocker Var van Inge Rempkens hoge punten gehaald die resulteerden in een beker voor de 1e prijs en ontving zij tevens de Moorkamp Wisselbeker.

   

 

 


U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website zenden aan info@jachthondentraining.com
Copyright 2020. Laatst bijgewerkt: 2020